Vakportaal (begrijpend) Lezen

Alles voor Lezen

BijlesXtra (Begrijpend) Lezen

Lezen Basisschool

Heeft uw zoon/dochter moeite met (begrijpend) Lezen? Vindt hij/zij het moeilijk om samen te vatten, het onderwerp van de tekst te vinden of antwoord op de vragen? Of is er extra oefening voor de Eindtoets (begrijpend) Lezen nodig? Wilt u graag aan de slag om de leesvaardigheid en het teksbegrip van uw kind te vergroten? Dat kan! Hier vindt u handige websites met oefeningen (begrijpend) Lezen (incl. Cito-toets) en oefeningen om de woordenschat uitbreiden. Ook vindt u hier handige uitlegfilmpjes: 

 Huiswerklinks       Uitlegvideo's 
     
Cito-toets    Studietips
 
 

Lezen Middelbare School

Beheersing van (begrijpend) Lezen, ofwel Tekstbegrip, is nodig om de wereld om je heen te begrijpen, te kunnen leren en te communiceren. Dat is weer nodig om volwaardig en volledig aan de maatschappij deel te kunnen nemen. Bijna alle handelingen geschieden immers door middel van taal en lezen! Begrijpend Lezen is dus een belangrijke vaardigheid. Wil jij zelf aan de slag om je teksbegrip te vergroten? Dat kan! Hier vind je handige websites met o.a. oefenteksten en leesstrategieën, mét handige uitlegfilmpjes:

Huiswerklinks     Uitlegvideo's 
     
   Studietips
 
 

Lezen voor Leraren

Speciaal voor leraren BO en VO, hebben wij vakinformatie (begrijpend) Lezen verzameld. Met o.a.: infolinks (begrijpend) Lezen, uitlegvideo's. de Jonge Jury, kinderboekenweek, voorlezen en lezen met beperking. Ook vindt u hier gratis lesmateriaal en lesideeën! 

   
 
 

Bijles Lezen

Soms is bijles nodig voor het vergroten van het leesbegrip, het leestempo en de leesstrategieën. Met intensieve bijles op maat voorkom je achterstanden en zorg je dat je optimaal voorbereid bent op je teksttoetsen. Want op onvoldoendes zit jij natuurlijk niet te wachten!

Maar vind je de bijles Lezen die het béste past bij jou? Want wil je privéles of in een groep? En waar moet de les plaatsvinden? En wil je les van een scholier, student, docent of remedial teacher? Je vindt de juiste bijlesleraar Lezen snel met de bijlesvergelijker Bestebijles.com!