Vakportaal (begrijpend) Lezen

Alles voor (begrijpend) Lezen

Bijles (Begrijpend) Lezen

Op de basisschool

Heeft uw zoon/dochter moeite met (begrijpend) Lezen? Vindt hij/zij het moeilijk om bijvoorbeeld het onderwerp te vinden of antwoord op de vragen? Of misschien vindt u optimale voorbereiding op de Eindtoets (begrijpend) Lezen belangrijk?

Zelf aan de slag

Natuurlijk kunt u ook zelf aan de slag met uw kind om de leesvaardigheid of het teksbegrip te vergroten. Hier vindt u handige links voor het oefenen van Lezen & Cito Toets lezen, evenals links om de woordenschat uitbreiden. Ook vindt u hier handige uitlegfilmpjes:

  Huiswerklinks        Uitlegvideo's        Citotoets
 
  

Op de middelbare School

Beheersing van (begrijpend) Lezen, ofwel Tekstbegrip, is nodig om de wereld om je heen te begrijpen, te kunnen leren en te communiceren. Dat is weer nodig om volwaardig en volledig aan de maatschappij deel te kunnen nemen. Bijna alle handelingen geschieden immers door middel van taal en lezen! Begrijpend Lezen is dus een belangrijke vaardigheid.

Soms is bijles nodig voor het vergroten van het leesbegrip, het leestempo en de leesstrategieën. Tijdige bijles Begrijpend Lezen is vooral belangrijk als je cijfers structureel te laag zijn, je een achterstand hebt of ter voorbereiding op teksttoetsen.

Zelf aan de slag

Natuurlijk kun jij alvast ook zelf aan de slag om je teksbegrip te vergroten. Hier vind je handige studielinks over tekstopbouw en leesstrategieën. Ook vind je hier handige uitlegfilmpjes:

  Huiswerklinks        Uitlegvideo's
 
 

Voor Leraren

Speciaal voor leraren BO en VO, hebben wij vakinformatie (begrijpend) Lezen verzameld. Met o.a.: infolinks (begrijpend) Lezen, uitlegvideo's. de Jonge Jury, kinderboekenweek, voorlezen en lezen met beperking. Ook vindt u hier gratis lesmateriaal en lesideeën! 

  Basis
    

 

Bijles Begrijpend Lezen

Maar waar vind je de bijles Begrijpend Lezen die het beste past? Waarvoor is precies hulp nodig? En wil je privéles aan huis of in een groep? Wil je les van een student of docent? Je vindt de juiste bijlesleraar Begrijpend Lezen nu zelf online met bijlesvergelijker Bestebijles.com.