Wiskunde-B

Bijles wiskunde-B

Moeite met Wiskunde-B? Dan ben je niet de enige die worstelt met algebra. Dit verplichte vak in het profiel N&G is belangrijk, want je mag maar één 5 hebben in de vakken wiskunde, Nederlands en Engels samen!

Wat leer je?

Wiskunde-B is abstracter dan wiskunde-A. Het gaat dieper in op de wiskundige theorie. Je leert differentiequotiënten berekenen en interpreteren. Ook leer je hoe je berekeningen uitvoert aan ruimtelijke objecten en hoe je standaard functies als machts-, logaritmische, goniometrische en exponentiële functies hanteert. Het oplossen van vergelijkingen, afgeleide functies en ongelijkheden komt eveneens aan bod.

Wat kun je met wiskunde-B?

Wiskunde-B is nodig voor technische opleidingen en voor exacte studies als natuurkunde, sterrenkunde en scheikunde. Je hebt immers de vaardigheden functies, differentiëren en integreren nodig om oppervlaktes uit te rekenen. En voor het berekenen van golven en trillingen zijn meetkunde en goniometrische functies nodig (sinus, cosinus en tangens).

Vergelijk bijles Wiskunde-B

Soms is bijles Wiskunde-B slim! Bijvoorbeeld wanneer je cijfers te laag dreigen uit te vallen of als je een achterstand hebt. Welke bijles en bijlesleraar passen dan het best bij jou? De tarieven en diensten van bijlesleraren verschillen nogal. Vergelijk nu bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining Wiskunde-B aan huis of in de buurt met Bestebijles.com!

Doe-het-zelf Wiskunde-B

Wil jij zelf aan de slag om je cijfers te verbeteren of je slagingskans voor het examen Wiskunde-B te vergroten? Profiteer dan van deze studielinks en uitlegfilmpjes Wiskunde-B:

studielinks wiskunde-b     Bijles vakken BijlesXtra     uitlegfilmpjes wiskunde-b

 

Voor Leraren

Speciaal voor de Leraar VO, hebben wij informatie verzameld aangaande Wiskunde en de Rekentoets. Ook vindt u hier (gratis) lesmateriaal. Informatie voor de leraar BO volgt nog.

  Wiskunde Info