Blog

 

Vakantiescholen gesubsidieerd en booming!Vakantiescholen: lenteschool, herfstschool en zomerschool, nemen toe in populariteit. Zowel in het basisonderwijs, als het middelbaar onderwijs. Wat is de oorzaak van deze groeiende belangstelling en wat is het nut van dit aanvullende onderwijs?

Vakantiescholen BO

Steeds meer basisscholen in de grote steden bieden zomerschool aan. Oorspronkelijk werden ze opgericht om kinderen met leerachterstanden een beetje op weg te helpen, maar dat is nu niet meer waar het alleen maar om gaat. Er vindt een enorme integratie plaats tijdens zomerschool. De zomerscholen verwachten veelal dat de ouders thuis de lijn doortrekken. Zo krijgen zij tips over hoe ze hun kind het beste kunnen voorlezen. Zomerschool in het basisonderwijs levert grote voordelen op: kinderen halen achterstanden in, raken gemotiveerd om te leren, integreren sneller én hun ouders profiteren van de kennis die hun kind opdoet!

Vakantiescholen VO

De laatste paar jaar is er sprake van een nieuwe tendens in het voortgezet onderwijs. Zomerschool wordt meer en meer naar voren gehaald naar de meivakantie: de lenteschool. Scholen willen zoveel mogelijk voorkomen dat leerlingen blijven zitten. Bijspijkeren in de meivakantie kan dat voorkomen. Het ministerie verstrekt subsidie om met lentescholen en zomerscholen zittenblijven te voorkomen en te verminderen. Zo zijn de Nederlandse vakantiescholen gesubsidieerd en booming geworden!

Coronacrisis

De belangstelling voor vakantiescholen in het middebaar onderwijs, neemt alleen maar toe. Oorzaken hiervoor zijn o.a.: ongemotiveerde scholieren, gaming, overvolle klassen, falende lesmethoden, toetsen als de reken- en taaltoets en strengere overgangs- en slagingsnormen. En met als laatste wapenfeit: de Coronacrisis! Door deze factoren is de kans op doubleren aanmerkelijk verhoogd. Helaas kan niet iedere leerling zich vakantieschool permitteren. Wegens tijdgebrek, persoonlijke omstandigheden of door de voorwaarden die eraan gesteld worden. Zo bepaalt de school veelal wie deel mag nemen.

Vakantiescholen en de alternatieven

 

Vakantiescholen gesubsidieerd en booming! Hulp van bijlesleraar

Ondanks alle inspanningen, kan het zijn dat een leerling of student toch hulp en coaching nodig heeft voor bepaalde vakken. Voor hen is er onder andere het landelijke vergelijkingsplatform Bestebijles.com. Hier bieden scholieren, studenten, bijlesleraren en bevoegde docenten in Nederland en Vlaanderen, zelfstandig (online) bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining aan, tegen zeer betaalbare prijzen, al vanaf €5,- per uur. Op dit platform is er voor de ijverige scholier of student, altijd wel een (online) bijlesleraar op maat te vinden, passend bij uw of jouw budget!

 Zelf aan de slag!Vakantiescholen gesubsidieerd en booming!

Naast het inschakelen van een bijlesleraar, kunnen scholieren/studenten nu ook heel gemakkelijk zelf aan de slag. Want met de gratis studietools van BijlesXtra verbeteren zij het begrip en kennisniveau van dat lastige vak gewoon zelf! Zo zijn er de: studielinks, uitlegvideo's, studietips. en studieplanners.

Verzameld en gerubriceerd

Om het u of jou gemakkelijk te maken, zijn alle huiswerkhulpjes verzameld per categorie in de volgende portalen:

Heb jij liever alle tools voor een bepaald vak onder één dak? Ga da dan naar de Vaklokalen. Tenslotte vind je alle uitlegvideo's en examenuitleg op film verzameld in de Videolokalen. Makkelijker kan het niet! En vooral de examenvideo's als examenleermiddel winnen meer en meer aan populariteit bij scholieren die zwoegen op hun eindexamens.

Kortom: er zijn veel wegen die naar Rome, oftwel: naar dat mooie rapport of diploma leiden. Het is zaak dat u of jij, de weg kiest die het beste past bij uw/jouw niveau, leerprobleem en manier van leren. Veel succes!