Blog

Wat kunnen ouders zelf doen?

Zelf uw kind begeleiden met het schoolwerk? Het kan!

 

Wat kunnen ouders zelf doen om hun kind te helpen met het huiswerk?

Heeft uw dochter of zoon moeite met het huiswerk of leren? Vallen de cijferresultaten tegen? Natuurlijk kunt u dan een beroep op externe studiehulp doen. Echter, u kunt ook zélf proberen kindlief te helpen met de lastige vakken, so's en proefwerken.

Vakinhoud

U kunt samen met uw kind de lesstof die niet begrepen wordt, doornemen en extra toelichten. Ook kunt u uw kind overhoren voor so’s en proefwerken. Bij BijlesXtra vindt u volop studielinks met uitleg voor alle schoolvakken, zowel voor basisonderwijs als voortgezet onderwijs.  De uitlegvideo's vormen een mooie aanvulling op deze studielinks.

Studiebegeleiding

U kunt samen met uw kind de agenda door te nemen: welk huiswerk moet worden gedaan, voor welke toetsten moet worden geleerd. Zijn er grote opdrachten waaraan gewerkt moet worden? Onze handige studieplanners bieden uitkomst! De huiswerkplanner helpt uw kind en u overzicht over al het huiswerk te houden. In de proefwerkplanner kunnen de proefwerken en alle proefwerkstof gepland worden en in de overzichtplanner grote opdrachten als spreekbeurten en werkstukken. Profiteer ook van onze handige studietips, zoals huiswerktips en proefwerktips voor leerlingen. Ouders hebben hun eigen huiswerktips!

Examentraining

Het is fijn al u uw zoon of dochter tijdens het examenjaar kunt begeleiden. U kunt hem of haar wijzen op de studielinks voor alle examenvakken. Daarnaast biedt BijlesXtra alle nodige exameninformatie: examentips, examenplanner, leerstrategieën, examenroosters, slaag- en zakregeling en leer-en studievaardigheden.  Blijf uw zoon of dochter helpen, bemoedigen en enthousiastmeren. Ook als het tegenzit of de cijfers tegenvallen. Juist dan is uw support hard nodig!

BijlesXtra wenst u veel succes met het begeleiden van uw zoon of dochter!

 
© BijlesXtra