Over ons

Onze missie

Wat willen de scholier en de student? Zij willen goede school- en studieresultaten kunnen neerzetten, zodat zij overgaan of slagen. Het liefst met goede cijfers natuurlijk. En wat beoogt BijlesXtra? Wij willen scholieren basisonderwijs en middelbaar onderwijs én studenten mbo, in hun leerprocessen ondersteunen.

Om dit te bereiken, hebben wij onder andere huiswerk links, uitlegvideo'sstudieplanners en studietips ontwikkeld, effectieve huiswerktools, waarmee leerlingen en studenten zélf hun leer- of huiswerkachterstand kunnen inhalen.

Scholieren en studenten kunnen, naar gelang hun behoefte, kiezen voor de portalen BijlesXtra, HuiswerkXtra of ToetsXtra. Voor examenleerlingen en examenstudenten is er ExamenXtra, hét complete examenportaal met exameninformatie en examentools. 

Het uiteindelijke doel is, dat leerlingen en studenten niet alleen dat felbegeerde diploma daadwerkelijk halen, maar dat de weg daar naartoe zonder stress zal zijn! 

Onze visie

Wij willen dat zoveel mogelijk leerlingen en studenten hulp krijgen bij het huiswerk, de toetsen en examens, als zij dat nodig hebben. Of dat nu is door zichzelf te helpen met bovengenoemde huiswerk- en examentools, of door eerlijk, snel en eenvoudig externe studiehulp te vinden via onze vergelijkingstool. 

Om deze reden vinden wij dat BijlesXtra een gratis toegankelijk studiehulp portaal moet zijn en blijven. Alle tools moeten dan ook online gratis aan te wenden of te downloaden zijn, en wel door iedereen. Dus ook door ouders die hun zoon of dochter en leraren die hun leerlingen willen laten profiteren van de Xtra's van BijlesXtra.

Winstoogmerk

BijlesXtra kent dan ook geen winstoogmerk, maar werft sponsoren om de kosten van de websites, het daar uit voorvloeiende onderhoud én de ontwikkeling van nieuwe huiswerktools, te kunnen bekostigen.

 
BijlesXtra ... voor iedereen meer kans op school- of studiesucces!

 

Wij gaan verhuizen!

Dit schooljaar zijn wij gestart met het verhuizen van de BijlesXtra Studietools naar onze vergelijkingsservice voor alle soorten studiehulp: Bestebijles.com. Wij doen dit allereerst om nog beter aan te sluiten bij onze missie, namelijk om leerlingen en studenten de best mogelijke, laagdrempelige studiehulp te bieden. Deze studiehulp kan externe bijles, huiswerkbegeleiding, RT of examentraining zijn. Echter, de eigen inspanningen om de leer- en cijferresultaten te verbeteren met behulp van onze gratis studietools, hoort daar ook bij.

Ten tweede levert, niet onbelangrijk, de samenvoeging van BijlesXtra en Bestebijles.com tijdwinst en kostenbesparing op. Wij vragen dan ook om uw begrip, als u merkt dat u zich niet op BijlesXtra bevindt. U hoeft niet bang te zijn dat uw favoriete studietools verdwijnen: u vindt ze in de nieuwe omgeving Bestebijles.com, in dezelfde vorm en lay-out terug!

Wij wensen u veel profijt en plezier van onze huiswerkhulpjes!

Een reactie op BijlesXtra/Bestebijles.com via Linkedin:

"Wauw! Ik zie vooral heel veel kennis en info welke mijn dochter nu echt niet ontvangt in de klassen van het basisonderwijs....Mooie extra kennis in voorbereiding op VO, alwaar mijn oudste een deel van de info nu (pas) in het tweede jaar havo ontvangt. Beide kinderen hebben inmiddels de link naar jullie site en gebruiken deze volop.

Zo wordt ‘school op eigen wijze/keuze/interesse, lekker digitaal en interactief, plus op eigen tempo toch nog interessant en dat biedt de uitdaging die ze nodig hebben. De vele schoolvrije studiedagen, leerkrachtloze dagen (ook de vele vele vele dagelijkse tussenuren VO) & stakingsdagen, kunnen hiermee lekker zelfstandig eigentijds educatief gevuld worden! Mooie en vooral lekker brede aanvulling op het reguliere onderwijs dus! Dank daarvoor!!!"