Dag voor het proefwerk - Proefwerktips

De dag voor het Proefwerk

Brr ... morgen ook aan de bak?

 

Dag voor het Proefwerk - Proefwerktips - BijlesXtraOp deze dag voor het proefwerk ben je misschien wat zenuwachtig? Maar met de Proefwerkvoorbereiding Tips heb jij je vast goed voorbereid op je toets? Want een goede voorbereiding is immers het halve werk. 

Nu is het bijna zover: de dag voor het proefwerk. Nog één nachtje (lekker) slapen en je mag aan de bak! Ben jij er klaar voor? Met deze tips voor de laatste 'puntjes op de i', ben jij dat in ieder geval wel!

Image by Freepik.com 

Tip 1 - Dag voor het Proefwerk - Puntjes op de 'i'

Zorg ervoor dat je de dag voor je proefwerk, zo weinig mogelijk ander huiswerk hoef te doen. Het liefste alleen wat maakwerk, want dat werkt nog ontspannend ook Ga slim om me je tijd; zo kun je je helemaal op je proefwerk focussen! Nu alleen nog de puntjes op de i, want als het goed is heb je alle proefwerkstof al geleerd. Bestudeer de moeilijkste zaken nog eens goed en laat je nog eens overhoren. Oefen, afhankelijk van het vak, met extra sommen, met zelfgemaakte vragen bij de stof of met een extra oefentekst.

Tip 2 - Dag voor het Proefwerk - Ontspan!

Heb je last van je zenuwen? Ga dan bewegen: sporten, even lekker dansen in je kamer, eindje skaten of iets dergelijks. Het doet wonderen; je stress raak je zo meestal wel kwijt. Maar misschien ontspan jij wel het meest met je ogen dicht en een mooi muziekje op? De onderstaande ontspanningsoefening kan jou ook helpen:

1, 2, 3, 4, 5   Voorbereiding en zelfvertrouwen - Bijlesxtra Faalangsttips  Ontspanning!

  1. Doe je ogen dicht en adem rustig in vier tellen in, houd dan acht tellen vast en adem rustig in zes tellen uit.
  2. Richt nu eerst je aandacht op de geluiden buiten, terwijl je je ogen gesloten houdt.
  3. Richt daarna je aandacht op de geluiden binnen, terwijl je je ogen gesloten houdt.
  4. Bemoedig jezelf met Positieve gedachten.
  5. Richt je tenslotte op jezelf: je handen, het kloppen van je hart, je ademhaling. Ervaar hoe je helemaal tot rust bent gekomen... heerlijk!

Geniet even van de nieuwe rust. Je bent nu weer helemaal 'bij jezelf' en kunt lekker verder met je proefwerkvoorbereiding! Deze oefening kun je natuurlijk ook tijdens je proefwerk doen.

Tip 3 - Dag voor het Proefwerk - Laatste controle!

Niets vergeten?

Als je denkt klaar te zijn met je proefwerkvoorbereiding, controleer dan of je geen onderwerpen of proefwerkstof overgeslagen hebt. Check je studiewijzer! Geen stencils en hand-outs van je docent vergeten?

Hiaten weggewerkt?

Controleer of je alle vragen over de leerstof voor jezelf beantwoord hebt. Zitten er hiaten in je kennis? Dan is dit je laatste kans iemand om uitleg te vragen óf onze studielinks en uitlegvideo's te raadplegen. Als je alle vragen hebt beantwoord, krijg je rust én ben je goed voorbereid!

Tip 4 - Dag voor het Proefwerk - Uitgerust en ingepakt

Leer niet vlak voordat je naar bed moet, want dan raakt je hoofd zo vol dat je niet kunt slapen! En jij moet de volgende dag wel helder zijn. Pak alvast je tas in; de volgende ochtend hoef je dan niet te haasten en je vergeet geen spullen. Heb je alles ingepakt wat nodig is voor je SO of proefwerk?  Denk aan een goed werkende pen, geo-driehoek, passer, (kleur)potlood, gum, woordenboek, rekenmachine, toegestane lesboeken enz.

Proefwerktips - Dag voor het proefwerk Downlaod

 

 

Proefwerkhulp nodig?

Krijg je ondanks alle inspanningen geen grip op je proefwerken? Aarzel dan niet om je ouders en school om hulp te vragen. Helpt dat ook niet? Zoek en boek dan snel en gemakkelijk privé bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining met bijlesvergelijker Bestebijles.com. Mét de beste bijlesleraar die past bij jouw budget.

StudyShop BX

Nu verkrijgbaar in de webshop:

> Studieplanners Plus!

Examenplann...
Examenplanner Plus Examenplanner Plus

> Proefwerkstof helder uitgelegd op video!

Video Voordeelpakketten Middelbare school
Video Voordeelpakketten Middelbare school